934553639    info@hemisferi.cat     


LES AAC I LA FAMILIA


“Acompanyar a un fill/a amb aacc. La importància de la família” és el títol de una de les conferències que l’equip d’HEMISFERI te i que podeu consultar a l’apartat de publicacions i conferències. Esperem que sigui clarificadora.

La família actúa com el primer grup de persones amb les quals l’esser huma que neix entra en contacte. Es la família la responsable de cuidar i protegir al bebe que neix i també d’integrar­llo al mon i de fer que a través de l’ensenyança de pràctiques, regles i pautes pogui adaptar­se exitosament a la societat i ser feliç. Per tant, la família és fonamental en l’acompanyament de un fill amb aacc.

Com a família cal tenir clar que hi ha característiques dels vostres fills que tinguin una relació directa amb les aacc i d’altres que no: Pensem que és igual de perjudicial entendre que tots els punts forts i febles passen per la seva dotació, com pensar que cap d’aquestes característiques passa per les aacc. Les aacc podran explicar alguns trets i entendre això farà molt més fàcil ajudar­lo des de una comprensió més global.

Les famílies amb fills amb aacc sovint expliquen que a vegades apareixen conflictes a nivell de parella referents a com educar a aquest fill o quina actitud pendre enfront l’escola, o com la bona percepció que aquests nens i adolescents tenen de les situacions facilita la manipulació parental (d’aquí la importància de tenir claretat de com resoldre conflictes amb ells i poder marcar uns límits clars), o com a vegades els pares senten que no poden estar a l’alçada de les necessitats del seu fill o es senten extremadament involucrats en els assoliments dels seus fills i si aquests no són brillants es senten decebuts. Pensem que si apareixen alguns d’aquests problemes és convenient poder consultar per tal de veure de quina manera es pot adreçar la situació en pro d’aquest fill i en definitiva de tota la família.

    Política de privacitat        Avís legal